Bracara Augusta

Evolució de la ciutat romana respecte a la medieval.

Localizació de les Termes(A) respecte a la ciutat actual  i rondes.

http://www.restosromanosenlapeninsulaiberica.com/

La ciutat de Bracara Augusta va ser fundada per Augusto l'any 16 a.C., després de la finalització de les guerres càntabres. La seva fundació se circumscriu a la reorganització imperial vinculada a la pax romana i al control dels diversos pobles de la zona. L'època de més prosperitat li va venir durant el període flavi i antoni, moment en què es van construir els principals edificis monumentals de la ciutat. A finals del segle III dC. es reorganitza l'urbanisme de la ciutat, amb la construcció d'un recinte emmurallat. No obstant, no semblen haver estat moments de crisi, sinó tot al contrari; amb la reforma administrativa empresa per Dioclecià es converteix a la capital de la província de Galaècia. Malauradament són escassos els vestigis de l'època romana de Braga que han arribat fins als nostres dies.

Les Termes romanes de Maximinos, a l'Alt da Cividade, són un dels edificis més emblemàtics de la ciutat antiga. Va ser construït a principis del segle II dC. sobre una estructura de la centúria precedent, i reformat novament a finals del segle III dC. – principis de l'IV. ................    http://arqueolugares.blogspot.com/

Pànol de les Termes romanes de Bracara.

Ruinas Romanas Domus da Escola Velha da Sé     Foto: Rui Alberto Sequeira

Després de la caiguda de l'Imperi Romà a Occident, la ciutat es va convertir en la capital del Regne Sueu, governat per la tribu germànica dels Sueus. Malgrat les invasions bàrbares, la ciutat va romandre un centre religiós i cultural estable fins a mitjans del segle VI. Més que els bàrbars, el que realment va provocar la destrucció de l'antiga ciutat romana van ser els atacs dels àrabs, que van provocar la decadència i l'abandonament de Bracara Augusta.


Durant l'edat mitjana, la ciutat romana de Bracara Augusta va començar a ser soterrada sota una nova ciutat medieval. Des dels anys 70, les ruïnes de Bracara Augusta s'han començat a redescobrir progressivament, gràcies a intervencions sistemàtiques en zones urbanes .