Villa Adriana

Villa Adriana és un conjunt d'edificis clàssics construïts al Segle II per ordre l'emperador Adrià. Es troba als afores de Tívoli i antigament era una petita ciutat formada per palaus, termes i fonts, a més d'altres construccions que imiten diferents estils arquitectònics egipcis i grecs.

A l'emperador Adrià no li agradava viure al palau del Palatí a Roma, la qual cosa va motivar la construcció de la Vila Adriana. Després de la seva mort va ser usada per diversos successors i finalment va quedar en desús convertint-se en ruïnes que van ser saquejades.

Villa Adriana és un tresor arquitectònic de 120 hectàrees on hi ha reconstruccions dels edificis egipcis i grecs favorits de l'emperador. El Canopus és una de les parts més destacades de la vila. Es tracta de la còpia d'un santuari situat a prop d'Alexandria. Està format per una enorme piscina envoltada de columnes i decorada amb figures de les cariàtides.

Entre jardins, fonts, estanys, biblioteques, cases per als convidats i banys es destaca una estructura coneguda com a Teatre Marítim. Es tracta d'un estany circular envoltat de columnes amb una illa al centre. Era el lloc més íntim, on l'emperador es retirava quan necessitava tranquilitat.

Durant el Segle XVI gran part dels elements de marbre van ser saquejats per decorar la Villa de Este, encara que encara és possible veure la grandiositat que tenia el lloc a la seva època de màxima esplendor.